Kuka ihmeen Elina?

kk

Elina on viralliselta nimeltään Eliina Niskala. Hän toimi alunperin maatalousyrittäjänä yhdessä aviomiehensä Martin kanssa Iin Jakkukylässä. 90-luvun alussa karja laitettiin pois ja tilalle tuli monenmoista yrittämistä mansikkaviljelmistä mehiläispesiin. Samalla käynnistyi rieskan leipominen lähikaupoille kodin leivinuunissa.
Vuonna -94 valmistui vanhan navetan tiloihin leipomorakennus, jossa toiminta muuttui ammattimaisemmaksi. Gluteenittomien tuotteiden ensimmäiset kokeilut alkoivat samoihin aikoihin. Ensimmäisenä asiakkaana toimi Diamel niminen erikoisruokavaliokauppa Oulussa. Pikku hiljaa kysyntä kasvoi ja tuotteita meni myös muille jälleenmyyjille. Loppuvuodesta 2005 asti yritys on keskittynyt pelkästään gluteenittomien leipien ja leivonnaisten valmistukseen.

Nykyisin Eliina on jo eläkkeellä, mutta yrityksen toiminta jatkuu sukupolvenvaihdoksen myötä edelleen. Toiminta on laajentunut jo maakuntarajat ylittäväksi ja leipomolla on ammattileipureita jatkamassa käsityöleipomisen perinnettä.

Elinan kotileipomo
Maalismaantie 1015
91210 Jakkukylä

08-8172650
info@elinan.fi